Bitcoin-advertenties getoond buiten de banken in Hong Kong, in een poging om het BTC-bewustzijn te verspreiden

De Bitcoin Association of Hong Kong, die meer dan 5.000 Bitcoin-gerichte leden telt, kondigde vandaag aan dat het donaties zou gebruiken om advertentieruimte te kopen om Bitcoin-advertenties te plaatsen die de lokale bevolking zouden voorlichten over de verdiensten en risico’s van de belangrijkste cryptocentrische valuta.

Volgens de release zullen deze Bitcoin-advertenties worden weergegeven op drie Bitcoin-thema dubbeldekker trams. Naast de trams zal de vereniging ook Bitcoin-logo’s en informatieve berichten weergeven op 20 billboards in de stad, dit alles gedurende de hele periode van september tot 8 oktober.

Deze informatieve berichten moeten duidelijk maken waarom Bitcoin een belangrijk middel tot verandering is en bevatten ook citaten van internetpionier Stewart Brand en FCC-commissaris T.A.M Craven. Daarnaast zullen alle advertenties een disclaimer-bericht bevatten waarin staat: „Disclaimer: Uw Bitcoin is uw verantwoordelijkheid. Er zullen geen bailouts of kwantitatieve versoepelingen zijn. Bitcoin-transacties zijn onomkeerbaar. Niet geschikt voor het witwassen van geld.

Crypto twitter deelde verschillende berichten van de reclamecampagne die in het financiële district van de stad werden getoond op plekken buiten het hoofdkantoor van de Bank of China HK, HSBC en Standard Chartered HK. Sommige crypto-leiders vroegen zich af of de campagne gericht was op financiële inclusiviteit of een uitdaging vormde voor de banken.

Medeoprichter van de Bitcoin Association of Hong Kong Leo Weese beweerde echter dat dit „geen reclamecampagne“ was en voegde daar in een verklaring aan toe:

Het doel is vooral om een gesprek op gang te brengen over de verdiensten van Bitcoin, vooral in de context van de voortdurende economische uitdagingen… Ik denk dat het mooie is dat het geen bedrijfsadvertentie is, maar puur gericht is op bitcoin zelf, als een verstorende technologie (#GlobalInternetMoney), een hedge tegen inflatie (#DigitalGold) en als een middel voor financiële inclusie (#BeYourOwnBank).

Sommige Twittergebruikers zeiden dat dit de grootste reclamecampagne van Hongkong over Bitcoin was, maar het was niet de eerste. Vorige maand werd een andere Bitcoin-centrische advertentie in Hongkong opgenomen in Apple Daily, een tabloid uit Hongkong, nadat de oprichter Jimmy Lai was gearresteerd door de regering, als onderdeel van een protest tegen de veiligheidswet van Hongkong.